Energetisch therapie

Wat doet een energetisch therapeut?

Iedereen wil graag innerlijke rust ervaren, zich vrij voelen en in zijn kracht staan, maar hoe doe je dat nou? Energetische therapie kan je hierin ondersteunen en de weg wijzen. Een energetisch therapeut werkt vanuit een oude natuurlijke behandelmethode waarbij universele energie wordt gebruikt om je gezond te maken of te houden. Een energetisch therapeut werkt vanuit een holistische visie. Dat betekent dat er naar de gehele mens wordt gekeken. De lichamelijke, geestelijke en emotionele wereld van de mens zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door aanraking draag je warmte en energie over waardoor het zelfhelende vermogen van je lichaam wordt gestimuleerd.  Alles wat leeft heeft levensenergie, denk aan dieren en planten en natuurlijk ook de mens.

De innerlijke rust weer gaan ervaren in een hectisch snel veranderende wereld.

We worden in onze maatschappij dagelijks overspoeld door vele prikkels via o.a. social media, door de prestaties die we moeten leveren, het vele “moeten” en de sociale druk. Dit proces start al tijdens de zwangerschap via de moeder. Het blootstaan aan voortdurende prikkels geeft stress vanuit onze hersenen in ons lichaam. Dit kan voor blokkades zorgen, waardoor lichaam en geest uit evenwicht kunnen raken. Stress is een van de belangrijkste oorzaken van vele lichamelijke en geestelijke klachten. Zelfs onze kinderen moeten op jonge leeftijd al voldoen aan heel veel eisen, wat kan zorgen voor veel stress.

Welke klachten behandelt een energetisch therapeut?

Een behandeling van een energetisch therapeut is voor iedereen geschikt, zowel voor kinderen als volwassenen. Klachten waarbij een energetisch therapeut uitkomst kan bieden bevinden zich op zowel lichamelijk, geestelijk, mentaal als emotioneel gebied. Je kan terecht bij een energetisch therapeut voor lichamelijke klachten zoals onder andere hoofdpijn, rugpijn, hartklachten, reuma maar ook wanneer je kampt met bijvoorbeeld stress, slaapproblemen, lusteloosheid, depressie, burn-out of chronische aandoeningen. Ook mensen die moeite hebben met hun hoog gevoeligheid kunnen terecht bij een energetisch therapeut. Zowel bij volwassenen en kinderen  kan hoog gevoeligheid zich uiten in druk gedrag, concentratieproblemen, impulsiviteit of juist heel dromerig zijn.  Balans is de basis voor een betere psychische en lichamelijke gezondheid. Bij mensen met klachten is de energiebalans vaak verstoord. Het lichaam is niet meer in staat zichzelf te herstellen. Om de balans terug te vinden wil ik je helpen door energetische massage te geven  en samen in gesprek te gaan waar je zorgen over hebt. Samen kijkt de energetisch therapeut met je naar wat van jou is en wat van de ander. Kortom gaan we samen aan de slag om het energiesysteem in balans te brengen, het zelf genezend vermogen te activeren, je in je kracht te zetten om te gaan genieten van alles wat het leven te bieden heeft.

Mijn doel van de behandelingen en gesprekken is het verlagen van stress en bewuster leren omgaan met de wereld om ons heen. Door de verschillende therapieën die ik toepas, kunnen lichaam én geest weer in evenwicht komen. “De hoogste positieve energie, goddelijke liefde, staat hierin centraal.” Wanneer we de goddelijke liefde weer in ons hart voelen stromen worden we weer gezonde , gelukkige en positieve mensen met grip op ons leven. Het positief in het leven staan en de wil om te genezen zijn belangrijke aspecten om het evenwicht tussen lichaam en geest weer te herstellen. Hiervoor is vertrouwen, positief zijn, liefde en kracht nodig.